KÉRDÉSED VAN?

KÉRDÉSED VAN?

Mit szeretnél tudni?
Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket, így te is jó eséllyel fogsz megfelelő válaszra lelni.

 • ÁLTALÁNOS

  1. Miért angolul olvashatók a termékek összetevői?

   Az összetevők listája az allergiában szenvedőknek lehetőséget kínál arra, hogy vásárlás előtt ellenőrizzék, az adott termék nem tartalmaz-e számukra kényes anyagokat.Erről egész Európában egységes jelölés gondoskodik.

   Ezért egy nemzetközi bizottság létrehozta az INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredients - Kozmetikai Összetvők Nemzetközi Fogalomjegyzéke) fogalomjegyzéket, melynek használata valamennyi kozmetikai termékgyártó számára kötelező. Ha az egyes összetevőkkel kapcsolatban bármilyen kérdésed van, kérjük, fordulj közvetlenül hozzánk. Örömmel adunk további tájékoztatást.

  2. Hogyan tesztelik a NIVEA MEN termékek bőrkompatibilitását?

   Forgalomba hozatal előtt gondosan leteszteljük termékeink bőrkompatibilitását. A tesztelést a Kutatási Osztályunk végzi, majd ezt követően független kutatóintézetek is tesztelnek. Ez azonban nem zárja ki teljesen azt, hogy bizonyos összetevők allergiás reakciót váltsanak ki egyedi túlérzékenység esetén.

  3. Alkoholt nem tartalmazó termékek: egy adott termék valóban alkoholmentes akkor is, ha például a cetyl alkohol az összetevői között szerepel?

   A kémiában az "alkoholok" egy anyagcsoport összefoglaló neve. Az egyes anyagok különböző tulajdonságúak, és halmazállapotuk szerint folyékonyak és szilárdak is lehetnek. Az "alkoholt nem tartalmaz" megjelölés a termékeken az etil-alkoholra vonatkozik, amely többek között a szeszesitalok egyik összetevője is.

   A kozmetikai termékekben az etil-alkoholnak frissítő és élénkítő hatása van. A termékcsomagoláson az összetevők részletes felsorolásában az etil-alkohol "alcohol" vagy "alcohol. denat" megjelöléssel szerepel. A nyílt láncú alkoholok (például a cetearyl alkohol vagy a lanolin alkohol) szilárd anyagok. Ezeket - többek között - bőrtápláló hatású emulgálószerként használják, mely elősegíti a termékek kívánt állagának elérését.

  4. Mennyi vizet tartalmaznak a krémek/testápolók?

   A kereskedelemben forgalmazott emulziók - gyártótól függetlenül - kb. 70-90% vizet tartalmaznak. A legújabb tudományos kísérletek szerint a hidratáló hatás csökkenti az érzékeny bőrre való hajlamot.

   A NIVEA krém, amely egy víz-olaj emulzió, víztartalma kb. 70%. A NIVEA krém az évtizedek óta tartó népszerűségét a kiváló bőrbarát és bőrtápláló tulajdonságainak köszönheti.

 • BOROTVÁLKOZÁS

  1. Melyik a jobb: a száraz vagy a nedves borotválkozás?

   Ez bőrtípus és megszokás kérdése (például a pattanások krónikus gyulladása esetén a száraz borotválkozás ajánlott). A nedves borotválkozás előnye az alaposság, a száraz borotválkozás viszont gyorsabb és kényelmesebb. Azonban mindkét esetben fontos, hogy borotválkozás után a megfelelő készítménnyel segítsd elő az arcbőr gyors regenerálódását: például hidratáló- és vitamintartalmú termékekkel.

   A száraz és nedves borotválkozás kombinálásához használd a Philips Moisturising Shaving System-et, a NIVEA MEN bőrápolási szakértelmével kifejlesztett elektromos borotvát.

  2. Mi a teendő, ha megvágom magam?

   A hideg víz legtöbbször elég az apróbb vágások okozta vérzések elállításához. Az erősebb vérzést a gyógyszertárban kapható antibakteriális és vérzéscsillapító stiftek segítségével állíthatod el.

  3. A bőröm borotválkozás után irritált és kipirosodik. Mi ennek az oka?

   Ennek számos oka lehet:
   Száliránnyal szemben borotválkozol?
   Túl erősen nyomod a borotvát?
   Használsz erős illatú, alkoholt tartalmazó borotválkozó készítményeket?
   Gyengéd paskolás helyett erős mozdulatokkal törlöd szárazra az arcbőröd borotválkozás után?
   Elektromos borotvát használsz, mely kitépi a szőrszálakat az arcbőrödből? Ez gyakran előfordul alacsonyabb fokozatban.

   Ha a probléma továbbra is fennáll, fordulj bőrgyógyászhoz!

  4. Gyakran tapasztalok szőrbenövést. Ennek mi az oka, és hogyan tudom elkerülni?

   A befelé növő szőrszálak gyakran a helytelen borotválkozás következményei.

   Nedves borotválkozásnál az 1. számú szabály: soha ne borotválkozz száliránnyal szemben! Ha össze-vissza húzod a borotvád, kitéped a szőrszálakat, ami feleslegesen terheli az arcbőrt és gyulladást okozhat. A nagyon elszarusodott bőrrétegen még nehezebben törnek át a szőrszálak, ezért a bőrfelszín alatt maradnak és befelé nőnek.

   Tipp: a rendszeres hámlasztás eltávolítja az elhalt bőrsejteket. Végül, de nem utolsósorban: a nagyon rossz állapotú bőr torzíthatja a szőrtüszőket és a szőrnövekedés irányát, ami a bőr alatti szőrbenövést okozhat. A befelé növő szőrszálakat általában csipesszel (és óvatosan!) lehet eltávolítani, de csak akkor, ha a a szőrszál körül még nem alakul ki bőrpirosodás. Ebben az esetben bőrgyógyászhoz kell fordulni.

  5. Mi a különbség a borotvagél, borotvahab és a borotvakrém között?

   A borotválkozási termékek kiválasztása egyéni ízlés dolga.

   A borotvahab előnye, hogy flakonból történő kifújást követően gyorsan és közvetlenül vihető fel az arcbőrre.

   A borotvagél tenyérbe történő kifújásához viszont nem szükséges felrázni a dobozt. Ha az ujjainkon keresztül körkörös mozdulatokkal visszük fel az arcbőrre, már kis mennyiségű borotvagélből is sok hab képződik.

   A borotvakrém használata a hagyományos megoldás, és borotvapamacsot igényel. A nedves pamacs segítségével körkörös mozdulatokkal habosíthatjuk fel a borotvakrémet.

 • AFTER SHAVE

  1. A NIVEA MEN alkoholmentes borotválkozás utáni termékeket is kínál?

   Igen! Érzékeny bőrre különösen ajánljuk a NIVEA MEN Sensitve termékcsaládot (fehér csomagolásban).

  2. Mindenképpen szükségem van borotválkozás utáni termékekre?

   Nem feltétlenül - de a tökéletes borotválkozás aftershave használatával zárul. A mindennapos borotválkozás igénybe veszi a bőrt, de a megfelelő aftershave termékek használatával ez ellentételezhető.

   A NIVEA MEN borotválkozás utáni termékei a lipideknek köszönhetően ápolják és táplálják a bőrt, a bőr védelméről és a regeneráló folyamatok támogatásáról pedig a bennük található vitaminok és provitaminok gondoskodnak.

  3. A bőröm nagyon érzékeny. Ha aftershave-t használok, a bőröm égni kezd. Használhatok más terméket?

   Igen. Az égető érzést egyértelműen az eddig használt aftershave-ben található alkohol és illatanyag okozza. Próbálj ki színtelen és alkoholmentes termékeket, melyet kíméletesek a bőrödhöz.

  4. Normális, ha az általam használt borotválkozás utáni termék minden alkalommal égető érzést okoz?

   Egyáltalán nem. Az égető érzést az alkohol okozza, mely a legtöbb borotválkozás utáni termékben megtalálható. Mivel az aftershave-k lényege, hogy borotválkozás után ápolják a bőrt, teljesen elfogadható, ha alkoholt csak csekély mértékben vagy egyáltalán nem tartalmazó termékeket választasz. Ezek nem okoznak égető érzést, és optimális bőrápolást biztosítanak.

 • ARCÁPOLÁS

  1. Miért érdemes speciális, férfiak számára készült bőrápolási termékeket használnom?

   A férfiak arcbőre számos vonatkozásban eltér a nőkétől: akár 30%-kal vastagabb, és a bőr alatti kötőszövetek hálója - az úgynevezett subcutis - is sokkal sűrűbb. A férfi arcbőr több vizet tud megkötni, mint a női, ezért általában erősebbnek és feszesebbnek is tűnik. Kevésbé hajlamos a kiszáradásra - és emiatt a ráncosodásra is.

   A férfiak arcbőre több zsírt tartalmaz, ezért fiatalabb korban gyakrabban alakulnak rajta mitesszerek és egyéb bőrhibák. A NIVEA MEN kutatócsapat által kifejlesztett négylépéses rendszer - amely magában foglalja a tisztítást, a borotválkozást és az ezt követő ápolást, valamint a bőrápolást - ezekhez a speciális igényekhez igazodik.

  2. Mi a Q10?

   A 010 a bőrödben található koenzim, amely energiával látja el a sejteket. A rohanó, modern életforma, a stressz és egyéb káros környezeti behatások miatt bőrünknek fokozott mértékben van szüksége Q10-re. A NIVEA MEN Revitalizáló Krém ellátja a bőrt ezzel a fontos koenzimmel, és elősegíti a regenerálódást.

  3. Télen vagy hidegben más arcápolási termékekre van szükségem, mint nyáron?

   Hidegben vagy a fűtött szobák levegőjében hamarabb kiszárad a bőr. Ilyenkor megnövekszik a hidratálási igény, ezért télen a tartalmasabb krémeket ajánljuk, melyek nemcsak hidratálják a bőrt, hanem segítenek a nedvesség tartós megkötésében is. Ráadásul, ilyenkor általában alacsonyabb napvédő faktor ajánlott. Tápláló éjszakai termékek használata szintén javallott a téli időszakban.

  4. Miért alakulnak ki karikák és duzzanatok a szemek alatt, és hogyan segíthet ezeken a szemápoló krém?

   A szemek alatti karikákat és duzzanatokat az alváshiány vagy az egészségtelen életmód okozhatja. A szemek körüli területen nagyon gyenge a véráramlás, és ennek következtében könnyen lelassul a lebomló salakanyagok elszállítása. Ez gyakran alváshiány vagy alkoholfogyasztás következtében alakul ki, és duzzanatok formájában jelenik meg. A felhalmozódó salakanyagok gyorsabb elszállítása érdekében kitágulnak az erek. Mivel a szemek alatt nagyon vékony a bőr (körülbelül 0.5 mm, szemben az egyéb területek 2 mm-es vastagságával), a hajszálerek ezen a területen sötét elszíneződésként láthatók.

   Hűsítő szemápoló krém bemasszírozásával láthatóan csökkenthetők a szemek alatti karikák és duzzanatok.

 • WEBOLDAL

  1. Miért nem találok a weboldalon olyan termékeket, mint a naptej vagy a napolaj?

   A NIVEA MEN weboldalon jelenleg a kizárólag férfiak számára tervezett termékek jelennek meg. A NIVEA weboldalán - a www. NIVEA.com címen - megtekintheted a férfiak és nők számára készült valamennyi NIVEA terméket.

  2. Miért nem elérhető külön NIVEA MEN weboldal az én országomban?

   A NIVEA MEN azon dolgozik, hogy minden országban elérhető legyen a helyi NIVEA MEN weboldal. Mivel ez egy folyamatos fejlesztés, reméljük, hogy nemsokára a te országodban is elindul a weboldal.

  3. Miért nem látom a weboldal teljes tartalmát? Miért kapok olyan üzenetet, mely a flash kiegészítő telepítését javasolja?

   A legtöbb modern weboldalhoz hasonlóan a NIVEA MEN weboldal is bizonyos tartalmak megjelenítésére a Macromedia Flash technológiát használja. Ha a böngésződ nem rendelkezik a flash kiegészítő legfrissebb verziójával, letöltheted a www.adobe.com címről.

  4. Nem jól jelenik meg a szöveg: torzítva vagy elcsúszva látszik a képernyőmön.

   A szöveg kijelzésével kapcsolatos problémáit okozhatják a böngésző - felhasználó általi - beállításai (pl. túl nagy betűméret beállítása), illetve ezek eredhetnek abból is, hogy a NIVEA MEN oldalak nincsenek az adott böngészőre optimalizálva. A legjobb böngészési élményhez az Internet Explorer 9.0 vagy újabb, Mozilla Firefox 12 vagy újabb, a Safari 6 vagy újabb, vagy a Chrome 19 vagy újabb verzióját ajánljuk.

  5. Használ a NIVEA MEN weboldal cookie-kat (sütiket)?

   A NIVEA MEN webodal a cookie-kat a navigálás támogatására használja, és arra, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára a személyes beállítások mentését. Valamennyi létrehozott süti a NIVEA MEN weboldal meglátogatását követő hat hónap múlva érvényét veszti. A számítógépeden a böngésző beállításainak megváltoztatásával (lásd a böngésző súgója) tilthatod le a sütik fogadását.