Get your PHD in shaving

LÉGY A BOROTVÁLKOZÁS DOKTORA!

A tökéletes borotválkozás az előkészítésen múlik. A nem megfelelő előkészítés bőrirritációhoz, apró vágásokhoz, szőrbenövéshez és megmaradó szőrpamacsokhoz vezethet. Figyelembe véve, hogy életed során kb. 20 000-szer borotválkozol, valószínűleg érdemes elsajátítani a helyes módszert.

  1. 1. TISZTÍTÁS
  2. 2. BOROTVÁLKOZÁS
  3. 3. BŐRÁPOLÁS

1. TISZTÍTÁS

A borbélyüzletben használt forró törölköző ideális a szakáll felpuhítására, ám otthon aligha praktikus megoldás. Egy forró zuhany hasonló hatást vált ki: megnyitja a pórusokat és megpuhítja a szőrszálakat.

Első lépésként használj arctisztítót vagy inkább bőrradírt! A dörzsölés nemcsak kiegyenesíti a szőrszálakat, melyeket így könnyebb lesz levágni, hanem eltávolítja a szabad szemmel nem látható, elhalt hámsejteket és a szennyeződéseket is. Ha az arcbőrödet ilyen termékekkel tisztítod meg, akadálytalanul fog siklani a borotva, és simább lesz a végeredmény.

2. BOROTVÁLKOZÁS

Személyes ízlésed dönti el, hogy milyen terméket használsz: borotvahabot, borotvaszappant vagy borotvagélt.

Ha nagyon erős vagy sűrű az arcszőrzeted, a mindenhol kapható borotvakrém vagy hab helyett válassz speciális terméket. Ez jobban nedvesít, segíti a penge siklását, és csökkenti annak a valószínűségét, hogy a borotválkozás horrorfilmbe illő véres jelenetbe torkolljon. A borotválkozás előtti bőrradírozás szintén megkönnyíti az erős szőrszálak levágását.

A helyes technika:
A sima borotválkozáshoz az egyik kezeddel feszítsd meg az arcbőrödet, majd a szálirányban egyenletesen húzd végig a borotvát a felületen. Ne használj apró, szaggatott mozdulatokat, és ne haladj át újra és újra ugyanazon a területen, mert ez csak bőrirritációt fog okozni. Ha nem elég sima az eredmény, habosítsd be újra a felületet és bortváld meg újra - ilyenkor szükség esetén szálirnnyal szemben is haladhatsz.

3. BŐRÁPOLÁS

A borotválkozás igénybe veszi az arcbőrt, ezért az azt követő ápolás is éppen olyan fontos, mint az előkészítés. Sok férfi még mindig alkoholtartalmú aftershave-et vagy arcvizet használ. Ennél rosszabbat nem is tehetnének a bőrükkel, mert az alkohol kiszárítja az arcbőrt, és növeli a borotválkozás utáni kellemetlenségek esélyét.

Borotválkozás után öblítsd le az arcod hideg vízzel, hogy bezáruljanak a pórusok! Ezután használj bőrnyugtató aftershave terméket. Az ízléseden múlik, hogy balzsamot vagy lotion-t használsz-e. Azok a termékek, melyek több mint 50% alkoholt tartalmaznak, irritációt okoznak, és kiszárítják a bőrt. A NIVEA MEN bőrnyugtató aftershave lotion termékei 30% alkoholt tartalmaznak - ez elég arra, hogy borotválkozás után égető érzés nélkül fertőtlenítsék az arcbőrt.